Volendam Long Exposure

Photoshop Tip van de dag: herstellen voorkeuren

Als Photoshop niet meer werkt zoals het zou moeten en andere mogelijke oplossingen niet helpen, dan kun je de voorkeuren van Photoshop herstellen. Dat kan op 2 manieren.
Je kunt de voorkeurbestanden op je computer handmatig verwijderen of je kunt een sneltoetscombinatie tijdens het opstarten gebruiken. Bij het opnieuw opstarten van voorkeuren worden persoonlijke aanpassingen, zoals eigen sneltoetsen, kleurinstellingen en persoonlijke voorkeuren werkruimte niet behouden. Het is dus raadzaam deze eerst te backuppen door ze op te slaan.

Als je de bestanden handmatig verwijdert kun je deze verplaatsen naar een andere locatie om ze veilig te stellen (is dan een back-up).  Wanneer je Photoshop opnieuw opstart, wordt een nieuw voorkeurenbestand gemaakt op de oorspronkelijke locatie. Hoewel backuppen van een corrupt bestand niet de beste methode lijkt, kan het natuurlijk best zijn dat het voorkeurenbestand niet corrupt is en de problemen na herstel nog niet verholpen zijn en dan kun je het oorspronkelijke bestand terugzetten.
De plaats waar het voorkeurenbestand op jouw computer staat en welke bestanden je precies moet hebben  is afhankelijk van welk besturingssysteem je hebt en welk platform. Kijk daarvoor het filmpje van Adobe TV: https://helpx.adobe.com/nl/photoshop/using/preferences.html
Voor MAC OS: Gebruiker>Gebruikersnaam>Bibliotheek>Adobe Photoshop CC Settings > Adobe Photoshop CC 2015.5 Prefs.psp
Voor Windows: Gebruikers>Gebruikersnaam>AppData>Roaming>Adobe Photoshop CC 2015.5> AdobePhotoshop CC 2015.5 Settings>Adobe Photoshop CC 2015.5 Prefs.psp

Zoals gemeld kun je in plaats van bovenvermelde methode een sneltoetscombinatie gebruiken.
Als je Photoshop start moet je onmiddellijk Alt+Control+Shift (Windows) of Option+Command+Shift (Mac OS) indrukken. Houd je vingers dus alvast boven de toetsen zodat je ze kunt indrukken als Photoshop bezig is op te starten. Je wordt gevraagd of je de huidige instellingen wilt verwijderen. De volgende keer dat je Photoshop start, worden nieuwe voorkeurenbestanden gemaakt.

Vorige Tip:

error: Content is protected !!